Κοτόπουλο ψητό με τυρί Φιλαδέλφεια, θυμάρι και σκόρδο

κοτόπουλο-ψητό-με-τυρί-Φιλαδέλφεια-θυμάρι-και σκόρδο

 

Τα υλικά μας

1 μικρό κοτόπουλο (περίπου 500 γραμ.)
150 γραμ. τυρί PHILADELPHIA
2-3 σκελίδες σκόρδο
10 κλωναράκια θυμαριού
1 καυτερή πιπεριά
Αλάτι, πιπέρι

                                 

Προετοιμασία

Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη για μια μέρα που δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια.
Ρίχνουμε τα φυλλαράκια από το θυμάρι στο τυρί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το οποίο το έχουμε λιώσει, το τσίλι και αλατοπιπερώνουμε. Αν η κρέμα

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο εξωτερικά και εσωτερικά. Ανασηκώνουμε ελαφρά την πέτσα του στήθους και το αλείφουμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Τοποθετούμε ένα κλαδάκι θυμάρι ανάμεσα στην πέτσα και το στήθος. Το επαναφέρουμε στη θέση του. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με λίγο θυμάρι και σκόρδο.
Με το πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο όλο το κοτόπουλο εξωτερικά. Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά από όλες τις πλευρές. Εάν θέλουμε δένουμε το κοτόπουλο για να
κρατήσει το σχήμα του και να διατηρήσει τα υγρά του.

Το τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 180°C για μία ώρα και 30′ περίπου. Ένα τέταρτο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, το ξεσκεπάζουμε για να ροδοκοκκινίσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό και βέβαια το περιχύνουμε με τα υγρά του. Το φαγητό μας είναι έτοιμο εάν τρυπώντας το κοτόπουλο βγαίνει ένα διαφανές υγρό.

Αντί για τυρί Φιλαδέλφεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σμετάνα ή γιαούρτι.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με μαντζουράνα ή ρίγανη ή ψιλοκομμένα φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό με διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα.

 

Please follow and like us: