Κουνουπίδι με κιμά

Κιμάς με λαχανικά – τι πιο συνηθισμένο! Όμως, καμιά φορά ακόμη και τα συνηθισμένα υλικά μπορούν να σερβιριστούν στο τραπέζι με ασυνήθιστο τρόπο! Κιμάς με κουνουπίδι στο φούρνο λοιπόν!

Τα υλικά μας
1 κουνουπίδι μικρού μεγέθους
400 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
2-3 πιπεριές όλων των χρωμάτων
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα
100 γραμ. γιαούρτι
2 αυγά
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
κόκκινο κρασί
λάδι
200 γραμ. μπέικον

Προετοιμασία

  1. Χαράζουμε το κοτσάνι σταυρωτά και τοποθετούμε το κουνουπίδι όρθιο σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8-10 λεπτά. Φροντίζου-με ώστε το κουνουπίδι να γίνει al dente.
  2. Προσθέτουμε στον κιμά τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, το γιαούρτι, 2 αυγά, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και πλάθουμε τον κιμά μαζί με λίγο κόκκινο κρασί για να αφρατέψει.
  3. Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ταψί και το καλύπτουμε γύρω-γύρω με τον κιμά. Ο κιμάς πρέπει να είναι σφικτός για να μην πέφτει.
  4. Καλύτουμε πλήρως το κουνουπιδένιο ημισφαίριο με τις λωρίδες του μπέικον και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° С για μια ώρα. Για να είμαστε σίγουροι ότι τα μπέικον θα παραμεί-νει τυλιγμένο γύρω από το κουνουπίδι, το συγκρατούμε με οδο-ντογλυφίδες.

Το μπέικον ξεροψήνεται και μετατρέπεται σε τραγανή κόρα, την οποία όταν κόβουμε, αποκαλύπτεται μια ασυνήθιστη γέμιση! Έκπληξη εγγυημένη! Το ίδιο κι η νοστιμιά!

Η συνταγή με φωτογραφίες:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.