Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2014 στο Σότσι

22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Σότσι-Χειμερινοί-Ολυμπιακοί-Αγώνες-2014Στις 7 Φεβρουαρίου 2014, στο Σότσι ανοίγει η αυλαία των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τους θεατές θα υποδεχθούν οι μασκότ των Αγώνων :  ο Πόλιους, ο Μπαρσίκ και η Στριέλκα.

Οι-μασκότ-των-Ολυμπιακών-Αγώνων-στο-Σότσι.

Ο Πόλιους είναι πολική αρκούδα, ο Μπαρσίκ λεοπάρδαλη του χιονιού και η Στριέλκα λαγός.

Για πρώτη φορά η επιλογή των μασκότ των αγώνων έγινε από το κοινό με ψηφοφορία και όχι από την Ολυμπιακή Επιτροπή. Ποικίλα σχόλια έχουν γίνει. Σε άλλους αρέσουν, ενώ άλλοι βρίσκουν ότι υπολείπονται σε αρτιότητα και δύναμη. Το σημαντικό πάντως είναι ότι τα ζώα μπορούν να προκαλέσουν και να εκφράσουν συναισθήματα, γεγονός που αρέσει στους θεατές, τηλεοπτικούς και μη.

Τα ονόματα των τριών μασκότ σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά τους. Το όνομα Πόλιους προέρχεται από τη λέξη πόλος, Μπαρσίκ από τη λέξη μπαρς, που είναι η ρωσική λέξη για την λεοπάρδαλη του χιονιού, ενώ Στριέλκα σημαίνει βέλος. 

Η αρκούδα και η λευκή λεοπάρδαλη είναι χαρακτηριστικά ζώα της πανίδας της Ρωσίας, ενώ ο λαγός επιλέχθηκε επειδή στις παγανιστικές παραδόσεις των δυτικοευρωπαίων (αγγλοσαξόνων) συνδέεται με την γονιμότητα και ήταν το σύμβολο της Εόστρε, γερμανικής θεότητας της Άνοιξης.

Ο Πόλιους, ο Μπαρσίκ και η Στριέλκα
συμβολίζοντας την αντοχή, την ευστροφία και την φιλικότητα
θα είναι οι ξεναγοί μας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι 2014!
Γνωρίστε τους!

Please follow and like us: