Κυνήγι μανιταριών στην Ρωσία

Κάθε Σεπτέμβριο σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας αρχίζει ένα αθόρυβο, αλλά πολύ παθιασμένο κυνήγι. Το κυνήγι των μανιταριών! 

Όπως λέει και το ζεύγος Ρογκώφ στο βίντεο : “Παρατούμε όλες τις δουλειές του σπιτιού, αναβάλλουμε ό,τι μπορεί να αναβληθεί, με μια λέξη, ξεχνούμε τα πάντα και τα πόδια μας σαν μαγνητισμένα μας οδηγούν στο δάσος! Κάθε χρόνο περιμένουμε αυτή τη στιγμή σαν τίποτε άλλο. 

Κυνήγι μανιταριών στην Ρωσία

Δεν πηγαίνουμε απλά, καλπάζουμε στα ξέφωτα! Προσπαθώντας ο καθένας να είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό, να αυξήσει την ευχαρίστηση του μαζέματος και να βρει απάτητα ξέφωτα μανιταριών. Έχοντας υποκύψει στο πάθος που λέγεται “βωλίτης (boletus)”, η σύζυγός μου κι εγώ κανονίσαμε έναν μαραθώνιο μανιταριών για τον εαυτό μας – ποιός θα βρει περισσότερα μανιτάρια!”

Μην πτοηθείτε από το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνετε ρωσικά. Οι εικόνες και ο τόνος της φωνής αρκούν για να πάρετε μια αίσθηση περί τίνος πρόκειται το “αθόρυβο κυνήγι” (τσιχ αχότα ρωσιστί).  

Γι’ αυτό, διατρέξτε το βίντεο και απολαύστε την ομορφιά του δάσους, τους ήχους της φύσης, την ανακάλυψη κάθε νέου μανιταριού που αποτελεί μια κατάκτηση, το μοναδικό σχήμα αυτών των μυκήτων και κυρίως τον διακαή πόθο του ενός να ξεπεράσει τον άλλο.

Ο κ. Ρογκώφ κινηματογραφεί και, ταυτόχρονα, γλυκομιλά στα μανιτάρια του, επαινεί τον εαυτό του για το πλούσιο σε μανιτάρια ξέφωτο που επέλεξε, την ικανότητά του να τα ξετρυπώνει όπου κι αν κρύβονται και με τρυφερές κινήσεις να τα αποσπά από την γη.

Είναι μια διαφορετική εμπειρία! Και πού ξέρετε, ίσως, αν μας ιντριγκάρει,  κι εδώ στην Ελλάδα να βγούμε για ένα “αθόρυβο κυνήγι”!

Μέχρι τότε, να είστε καλά και να χαίρεστε την υπέροχη φθινοπωρινή ομορφιά!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.