Τούρτα με κρέμα και μπισκότα

Μια δροσερή τούρτα με κρέμα και μπισκότα για το καλοκαιράκι που πλησιάζει ολοταχώς. Με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι, σε 30΄είναι έτοιμη και κόβοντας την σε μερίδες έχουμε παγωτό-σάντουιτς!

Τα υλικά μας (για φόρμα διαστάσεων 25εκΧ25εκ)
700 ml γάλα
160 γραμ. ζάχαρη
60 γραμ. νισεστέ
3 αυγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας  (2-3 βανίλιες)
180 γραμ. τυρί-κρέμα Φιλαδέλφια
24 μπισκότα* ( ανάλογα με το μέγεθος )

Προετοιμασία
1.  Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε την ζάχαρη με τον νισεστέ.  Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
2.     Σταδιακά χύνουμε το κρύο γάλα αναμειγνύοντας.
3.   Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά και ανακα-τεύουμε μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες. Κρατούμε για 1/2-1 λεπτό ακόμη. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
4.   Χτυπούμε το τυρί Φιλαδέλφια μίξερ για να αφρατέψει και λίγη-λίγη προσθέτουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
5.      Προκύπτει μια βελούδινη, ελαφρά αρωματική κρέμα.
6.     Στρώνουμε στην φόρμα μια στρώση μπισκότα, απλώνουμε από πάνω την κρέμα, βάζουμε ακόμη μια στρώση, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Εύχομαι να ευχαριστηθείτε αυτήν την δροσερή τούρτα.
Καλό καλοκαίρι!

Αν έχετε κοντά σας ρωσικό σούπερ μάρκετ, αναζητήστε μπισκότα που είναι φτιαγμένα με “ταπλιόνογιε μαλακό”, δηλ. σιγοβρασμένο γάλα.  Το σιγοβρασμένο γάλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στον σλαυικό κόσμο για την γεύση και το άρωμά του και χρησιμοποιείται ως ρόφημα ή σε ροφήματα, σε μπισκότα, πίτες και κρέμες.  Αυτό το γάλα δίνει  ιδιαίτερη γεύση στα μπισκότα και ταιριάζουν ιδανικά με την κρέμα της συγκεκριμένης τούρτας.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.